Creare cont paypal

Creare cont PayPal

Ce este PayPal?

Cum sa iti faci un cont la PayPal?

Serviciul oferit de PayPal functioneaza ca un cont bancar, singura diferenta este ca printr-un cont Paypal totul se realizeaza electronic, din fata calculatorului, prin intermediul unei conexiuni la Internet. Un utilizator care isi deschide un cont Paypal si il poate „incarca” cu o anumita valoare, pentru acest lucru folosindu-se de un card bancar compatibil cu platile online. Banii vor fi retrasi din contul traditional si mutati in cel electronic.

Despre PayPal

PayPal a fost lansat in anul 1998 si a fost cumparat de Ebay in 2002. PayPal este acceptat in prezent de toate marile magazine si servicii de pe internet.

Prin PayPal putem:

1) Plati marfa cumparata online;
2) Accepta carti de credit;
3) Trimite si primi bani in si din toata lumea folosind doar adresa de email;
4) Pastra secrete informatiile referitoare la cardul nostru;
5) Gestiona cheltuielile online;

De ce merita sa avem cont Paypal? Pentru ca Paypal este numarul 1 la tranzactiile online.

Avantajele oferite de PayPal:

1) Siguranta
2) Rapiditate;
3) Numar mare de comercianti care accepta plata prin Paypal;
4) Istoric al platilor online;
5) Garantia primirii marfurilor daca vanzatorul este unul verificat de companie si tu nu primesti marfa, iti poti recupera banii;

Tipurile de conturi PayPal

*Contul Personal : – Acest tip de cont este recomandat pentru cei care cumpara si vand online;

*Contul Business : – Acest tip de cont este recomandat pentru persoane juridice, pentru firme si companii care au afaceri online;

Trebuie sa ai minim 18 ani pentru a putea deschide un cont de PayPal.

Carduri acceptate pentru PAYPAL

* Visa
* MasterCard
*…

Recomandabil este Visa, asta in cazul in care vrei sa iti si retragi bani pe card, sa primesti donatii sau sa vinzi ceva, la cardurile MasterCard nu exista posibilitatea pe PayPal inca de a putea retrage fonduri. Personal folosesc VISA Electron de la ING Bank si sunt foarte multumit.

Care sun pasii pentru crearea unui cont PayPal

Intrati pe http://www.paypal.com
Click „Sign Up”, selecteaza „Romania” din lista; alege tipul de cont pe care il doresti, alegeti „PayPal for you” daca nu sunteti companie, si click „Get Started”.
Email address
ADRESA EMAIL
Choose a password
PAROLA
Re-enter password
RESCRIE PAROLA
First name
PRENUME
Last name
NUME
Address Line 1
ADRESA
Address Line 2
CONTINUARE ADRESA (in cazul in care nu incape pe prima linie)
City
ORAS
State/Province/Region
JUDET
Postal Code
COD POSTAL, in caz de nu stii care e, intra pe http://www.coduripostale.com
Phone number
NR. TEL (adauga prefixul +40 sau 0040 inaintea nr. de telefon Ex: +40743648355)
Card Number
NUMARUL DE PE FATA CARDULUI (16 cifre)
Expiration date
DATA LA CARE EXPIRA CARDUL
CSC
ULTIMELE 3 CIFRE DE PE SPATELE CARDULUI
*In cazul in care nu detii nici un card, debifeaza „Link my credit card so I can start shopping right away (recommended)”
Bifati pe „By ticking the box and clicking the button, I agree and consent to the terms of” ca sunteti de acord cu conditiile.

Click pe „Agree and Create Account”

Acum va trebui sa confirmati crearea contului din adresa de e-mail. Aici va trebui sa va autentificati pe adresa proprie de e-mail , sa deschideti email-ul primit de la PayPal si sa confirmati contul.

VERIFICARE CONT PayPal

Este primul pas pe care trebuie sa-l faceti dupa ce v-ati inregistrat, creat un cont de PayPal, pentru a putea retrage sau depune banii din contul paypal pe card sau in contul dvs. bancar si invers.

Verificarea contului se face prin adaugarea si verificarea unui card VISA. Dupa ce adaugi datele cardului, PayPal iti va taxa cardul cu 1.50 EURO (suma ce iti va fi returnata dupa verificare). Aceasta taxa este necesara deoarece, tranzactia va fi insotita de un cod din 4 cifre ce va aparea in detaliile platii (cauta in extrasul de cont de la banca unde detii cardul). Acest cod trebuie introdus ulterior in contul PayPal pentru ca verificarea sa fie completa. Acest lucru este necesar pentru a putea face plati cu acest card prin PayPal sau pentru a-ti retrage banii din PayPal direct pe acest card.

Codul de 4 cifre din extrasul de cont este insotit de „PayPal” sau „PP” (Exemplu: 6736PayPal sau PP6736), iar daca aveti internet banking la banca unde aveti cardul, il veti gasi in desfasuratorul de tranzactii direct de pe calculatorul dumneavoastra fara a mai fi nevoiti sa mergeti la banca pentru asta.

RETRAGERE DIN PAYPAL PE CARD

Pentru a retrage bani din contul tau de PayPal, acceseaza „My Account” > „Withdraw” > „Withdraw funds to your card”. Acolo va trebui sa introduci suma pe care vrei sa o retragi si apoi sa dai click pe „Continue”. Pe pagina imediat urmatoare va trebui sa dai click pe confirm, si in 3-4 zile lucratoare vei primi banii ceruti pe card.